Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос одвија редовно, уз повољне услове за вожњу, а измјене су на мјестима гдје се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Котор Варош-ауто-пут-гранични прелаз Градишка, Станић Ријека-Језеро, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Возачима у ФБиХ савјетује се опрез због одрона на путним правцима Бихаћ-Србљани-Босанска Крупа, Велика Кладуша-Бужим-Босанска Отока, Симин Хан-Бањ Брдо, Сребреник-Живинице-Кладањ-Олово, Црна Ријека-Јајце-Доњи Вакуф, Нови Травник-Невић Поље и Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље.

Спорије се због радова током дана саобраћа на улазу у Столац из смјера Мостара, као и на скретању за Ораховицу на подручју Коњица.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС-а возачима савјетују опрезну вожњу и подсјећају да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 1. априла.