Током прошлог викенда Београд је био у знаку бокса и 4. кола Регионалне боксерске лиге. Свако коло носи нова узбуђења пред расплет такмичења, па је и овог пута било занимљиво пратити мечеве.

Бањалучка Славија, за коју наступа Сокочанин Лука Вељовић  је након четвртог кола на другом мјесту. Тренер Предраг Бартула истиче да је веома задовољан приказаним.

  • Три кола прије краја такмичења успјели смо да се изборимо за плеј-оф, међу четири најбоље екипе на простору бивше Југославије. У првом мечу наш боксер Лука Вељовић побиједио је Радована Глигића из Београда, да би представници Радничког одустали од наступа другог такмичара, Стефана Цамовића, казао је Бартула.

Наредна три кола Регионалне боксерске лиге одржаће се у априлу у Новом Пазару, крајем маја у Сомбору и 18. јуна у Марибору у Словенији. Мечеви плеј- офа биће приређени на неутралном терену, а према Бартулиним ријечима жеља је да се у Бањој Луци Славија бори за шампионско мјесто.

Он се осврнуо и на такмичења која слиједе за боксере соколачког боксерског клуба. Од 24. до 26. фебруара 2023. године у Бањој Луци биће одржан традиционални боксерски турнир „Омладинска златна рукавица“

  • БК „Гласинац“ имаће своје представнике и на овом такмичењу. У јакој конкуренцији такмичарки из свих земаља бивше земље своју шансу ће тражити Марија Амовић, а дебитантски наступ очекује и Александра Вељовића, рекао је Бартула.

Млади такмичари узраста од 2005. до 2010. годишта, учествоваће и на Првенству Босне и Херцеговине које ће се одржати од 3. до 5. марта.

Своју шансу за одлазак на Европске игре у Пољску, Рајко Томовић и Лука Вељовић тражиће у квалификацијама, када се у Живиницама, од 12. до 14. марта одржава Првенство БиХ за сениоре.