Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је инспекцијски надзор над примјеном закона, прописа и општих аката у ресорним областима овог министарства напредовао у претходном периоду.

Током састанка у Бањалуци са директором Републичке управе за инспекцијске послове Милованом Крчом и вршиоцем дужности главног техничког инспектора Иваном Петровићем, Ђокић је упознао руководство Инспектората са планом рада ресорног министарства и приоритетима за ову годину.

На састанку је разговарано о систему надзора и контроле у областима енергетике, рударства и геологије Републике Српске, те начинима његовог унапређења.

Истакнут је изузетан значај примјене закона, надзора и контроле коју врше инспекцијска тијела и други надлежни органи.

Учесници састанка су изразили задовољство досадашњом сарадњом у области надзора у овим областима, истичући да министарство, захваљујући томе, увијек има увид у тренутно стање на терену.

Крчо и Петровић су информисали министра Ђокића о резултатима и ефектима проведених контрола и надзора у протеклој години, као и плановима за ову годину.

Према њиховим ријечима, ова институција ће наставити са добром праксом размјене знања и искустава са министарством.

Поручили су да им је циљ да се кроз сталну комуникацију са надлежним институцијама покушају дати благовремени одговори на текућа питања и проблеме у појединим областима надзора те унаприједи пословно окружење.

На састанку је договорено да се са овим активностима овом динамиком настави и у наредном периоду, саопштено је из ресорног министарства.