Проходност већине путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ је задовољавајућа, а застоја и посебних ограничења нема, осим на дионицама на којима се изводе санациони радови, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Измјене су на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Котор Варош-ауто-пут-гранични прелаз Градишка, Станић Ријека-Језеро, Брчко-Лепница/Лончари, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се због санационих радова на магистралном путу Јабланица-Мостар, код ресторана „Здрава вода“, саобраћа наизмјенично, једном траком у дужини од 150 метара.

Спорије због радова током дана саобраћа се и на улазу у Столац из смјера Мостара, као и на скретању за Ораховицу на подручју Коњица.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.