У западним и сјеверним крајевима Републике Српске и Федерације БиХ саобраћај се одвија отежано и успорено због снијега, а у осталим предјелима коловози су претежно мокри и клизави.

Возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка због радова на изградњи кружне раскрснице.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Режим саобраћаја измијењен је и на путном правцу Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, као и у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница – Љубогошта и Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље – Миљевина.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик – Главичице, Фоча – Горажде у Филиповићима и Укрина – Горња Вијака.

На подручју ФБиХ коловози су заснијежени, посебно на путевима на подручју Унско-санског кантона, као и на ширем подручју Сребреника, Градачца, Олова и Кладња.

Због радова на магистралном путу Јабланица – Мостар саобраћај се код ресторана „Здрава вода“ одвија наизмјенично једном траком у дужини од 150 метара.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија и на улазу у Столац из смјера Мостара, као и на скретању за Ораховицу на подручју Коњица.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Због лоших временских услова у Хрватској на граничном прелазу Изачић забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 3,5 тона.