Пешић: Све стаје у једну утакмицу, очекујем побједу против Британаца

0
205

Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да сутра увече у хали „Александар Николић” очекује побједу против Велике Британије, у одлучујућем мечу квалификација за Свјетско првенство.

Србији је неопходна побједа против Британаца за пласман на Свјетско првенство, које ће у августу и септембру бити одржано у Јапану, Филипинима и Индонезији.

  • Дошао је крај квалификација које трају веома дуго и по први пут су у овом формату. Сада све стаје у једну утакмицу у којој тражимо победу и потврду труда који је уложило више од 40 играча за годину и по. Прву меч лопту у Атини нажалост нисмо искористили, сада је у понедељак пред нама нова шанса, коју смо заслужили, рекао је Пешић за званични сајт КСС, пренио је Танјуг.

За Србију сутра неће играти Никола Милутинов, Дејан Давидовац и Немања Дангубић, који су се вратили клупским обавезама, док је неизвјесно стање Стефана Јовића који се опоравља од ударца задобијеног у дуелу са Грчком.

Националном тиму су се прикључили Марко Гудурић, Лука Митровић, Филип Петрушев, Алекса Аврамовић, Урош Трифуновић и Огњен Добрић, који ће бити у конкуренцији за меч у понедељак.

  • Важно је да ових шест играча што су се прикључили након обавеза у Евролиги што је боље укључимо у систем игре. Добра ствар је што су они већ играли у овим квалификацијама и познају принципе које припремамо. Велика Британија ће бити растерећена и спремна да искористи сваку шансу која им се укаже, казао је селектор Србије.

Пешић је затражио од играча максималан приступ свих 40 минута.

  • Због тога, због улога који је на столу, максимална концентрација и максималан приступ током свих 40 минута морају бити присутни. Надамо се да ће и публика препознати да нам је подршка потребна и да ће доћи да поздрави, не само 12 играча који ће бити у саставу, већ све играче који су дали свој допринос репрезентацији Србије у овим квалификацијама, закључио је Пешић.

Србија ће сутра увече од 20 сати у хали „Александар Николић” дочекати Велику Британију у посљедњем колу групе И квалификација за Свјетско првенство.

Прво мјесто на табели групе И држи Летонија са 17 бодова, а Грчка је друга са 15.

Србија је трећа на 14, Белгија има 13, а Турска 12 бодова. Велика Британија је посљедња са 10 бодова.