Бањалука је протеклог викенда, 4. и 5. марта била домаћин младим боксерима који су се борили за титулу првака БиХ.  Првенство БиХ за младе окупило је боксере узраста од 2005. до 2010. годишта, а Сокочанин Александар Вељовић, у категорији до 48 килограма постао је јуниорски првак. Према ријечима тренера Предрага Бартуле, велико је задовољство што је млађи брат Луке Вељовића кренуо побједничком стазом, као и брат.

  • Александар је показао озбиљност када је ријеч о амбицији да постане шампион као и старији брат. Ми му помажемо у томе и пружамо му подршку на том путу. У својој категорији, у јакој конкуренцији 105 такмичара из 24 клуба, потврдио је свој квалитет и доказао да имамо још једну младу наду која обећава, казао је Бартула.

Своју шансу за одлазак на Европске игре у Пољску, Рајко Томовић и Лука Вељовић тражиће у квалификацијама, када се у Живиницама, од 12. до 14. марта одржава Првенство БиХ за сениоре. Евентуални успјех на овом спортском надметању улазница је за квалификациона такмичења која најбоље воде на Олимпијаду у Париз 2024. године.