У просторијама Народне библиотеке Соколац данас је организована креативна осмомартовска радионица ученица Средњошколског центра „Василије Острошки“.

Директорица ове установе Божица Јанковић навела је да се ради о ученицама првог и четвртог разреда средње школе, које су на маштовит и креативан начин осликале честитке.

  • Занимљиво је што је свака честитка уникатна, јер ученице користе различите материјале и технике, како би на што љепши начин приказале и осликале овај празник. Сваке године, настојимо уприличити ову радионицу, с тим што некад буду укључени основци, а овај пут су то само средњошколци – појаснила је она.

Јанковићева је нагласила да је отворена изложба ликовних радова ученика Средњошколског центра „Василије Острошки“, која се реализује у оквиру међубиблиотечке сарадње са другим установама.

  • У име запослених у Народној библиотеци, захвалила бих се школској библиотеци Средњошколског центра „Василије Острошки“, као и професору ликовне културе Ани Добриловић за сарадњу у организовању изложбе. Морам да нагласим да имамо одличну сарадњу и са основном и средњом школом, чији се ученици, као и наставници и професори увијек одазову нашим активностима. Посјетиоци ће моћи да до 20. марта погледају слике средњошколаца Милоша Лучића, Александре Јакшић, Маје Грујић, Милице Боровчанин, Јелене Тодоровић, Татјане Томић, Ане Бојовић и Теодоре Ђерић. Сви ови ученици, препознатљиви су по специфичном стилу и користе различите технике у тематски разноликим радовима – казала је она.

Према њеним ријечима, слика „Мајка“ Милоша Лучића награђена је другом наградом на Републичком конкурсу поводом обиљежавања 31. рођендана Републике Српске.

  • На поменутом конкурсу, похваљен је рад Маје Грујић под називом „Дан Републике Српске“. Јелена Тодоровић је аутор насловне стране стрип-часописа „Парабелум“, док је Александра Јакшић урадила лого своје школе – казала је Јанковићева.

Она је најавила да у наредном периоду слиједи низ активности које ће организовати Народна библиотека Соколац. Крајем марта одржаће се промоција књиге „Дошло ми из душе“ аутора Ковиљке Гавриловић са Пала, док ће се у сусрет највећем хришћанском празнику – Васкрсу одржати креативна радионица.