Малишани из Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац са својим васпитачицама ових дана били су веома заузети како би припремили осмомартовске честитке за своје маме али и приредили приредбе, којима су на најљепши начин честитали Међународни дан жена – 8. март.

Дјеца су била веома вриједна, па су припремила бројне рецитације, скечеве и плесне кореографије, којима су измамили аплаузе, осмијехе и по неку сузу присутних родитеља, али и ближих чланова породице.

„Вриједне руке моје маме, цијели дан све раде за ме, да помогнем још сам мали, зато кажем, хвала мами!“ – само је једна од рецитација које су се могле чути током извођења приредби у соколачком вртићу, а којом су малишани показали да се одлично сналазе на позорници.

Вршилац дужности директора Установе за предшколско васпитање и образовање Мирјана Субашић навела је које су биле активности током претходних дана и нагласила да су приредбе организоване у пет вртићких група, док су остале три јасличке групе, интерно у учионицама организовале пригодан програм и израду честитки.

  • Прије приредби смо у оквиру пројекта „Унапређење инклузије и партнерства са породицом“ који је веома значајан за нашу Установу, у понедјељак организовали креативну радионицу, на којој су малишани са својим очевима припремали осмомартовске честитке за своје маме, док смо јуче и данас уживали у овим приредбама – истакла је Субашићева и емотивно додала да је улога мајке у животу сваког човјека јако битна и велика.

У наредном периоду, према ријечима Субашићеве планиране су бројне активности, а једна од њих је да ће у соколачком вртићу 21. марта бити организована представа у извођењу глумаца „Машиног позоришта“ из Београда. То је добро позната екипа глумаца и ускоро ће бити договорено која ће се представа изводити.

  • У Источном Новом Сарајеву у мају ће се одржати Дјечији сајам „Источно Сарајево 2023“ на којем ћемо и ми учествовати, а наш термин је 13. мај у периоду од 12.00 до 14.00 часова. Овом приликом бих позвала све родитеље који буду у прилици да дођу и погледају наступе наших малишана из двије средње и једне старије вртићке групе. У сусрет највећем хришћанском празнику – Васкрсу, по први пут ћемо организовати креативне радионице малишана са својим бакама, на којима ће шарати васкршња јаја и надам се да ће бити на једно велико обострано задовољство – казала је она.

Осим поменутог, Субашићева је најавила да ће са доласком прољећа услиједити једнодневни и вишедневни излети у соколачкој Установи за предшколско васпитање и образовање.