У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити нестабилно вријеме уз кишу, пљускове и грмљавине, а јаче падавине очекују се на југу.

Средином дана на сјеверу и западу биће претежно суво вријеме уз сунчане периоде, у осталим предјелима уз кишу, а према вечери се очекује слабљење и престанак падавина, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Нова киша поново ће почети да пада у ноћи на суботу, прво у сјеверним крајевима.

Дуваће умјерен до јак југозападни вјетар, а током дана у скретању на западни и у слабљењу.

Максимална темпетарура ваздуха од 12 на западу до 20 на сјевероистоку, а у вишим предјелима од шест степени Целизјусових.

Према подацима Федералног метеоролошког завода, јутрос је у БиХ облачно вријеме са кишом.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница нула, Чемерно, Соколац и Рудо четири, Бишеград и Хан Пијесак пет, Калиновик шест, Сарајево и Кнежево седам, Сарајево, Мркоњић Град, Нови Град, Шипово, Дринић, Мраковица и Невесиње осам, Приједор, Добој, Бихаћ, Сребреница, Рибник, Билећа и Гацко девет, Бијељина и Зворник 10, Мостар и Србац 11, Бањалука и Требиње 12 и Неум 15 степени Целзијусових.

У Мркоњић Граду је у протекла 24 часа пало 13 литара кише по метру квадратном, у Кнежеву девет, у Шипову и Билећи осам, у Рибнику пет, у Требињу четири и у Бијељини три.