У Републици Српској се за викенд очекује промјенљиво вријеме, сутра са кишом, а у недјељу, 12. марта, ће бити сунчаније уз умјерену облачност, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Падавине се сутра очекују током пријеподнева, уз захлађење које ће се брзо премјештати ка југу и истоку, а у брдско-планинским предјелима ће уз захлађење прећи у сусњежицу и снијег.

Падавине ће се брзо премјестити ка југу и истоку и од средине дана ће на сјеверу и западу бити суво и хладније, а до вечери ће престати у већини предјела, уз дјелимично разведравање.

Минимална температура ваздуха од један до пет, на југу до девет степени, а максимална у већини предјела од шест до 11, на југу до 15 степени Целзијусових.

У недјељу ујутру ће бити хладније и промјенљиво облачно уз слаб мраз понегдје, на истоку облачније, а током дана сунчаније уз умјерену облачност.

Минимална температура ваздуха од минус два до два, на југу до седам, у вишим предјелима од минус шест, а максимална од пет до 10, на југу до 13, у вишим предјелима од један степен Целзијусов.

Топлије вријеме поново се очекује од понедјељка, 13. марта, када ће јутро бити мало до умјерено облачно, у вишим предјелима слаб мраз, а током да промјенљиво са сунчаним интервалима.

Минимална температура ваздуха биће од минус један до четири, у планинама од минус пет, а максимална од 11 до 16, у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.