Јуче је у Билећи одржано Регионално карате првенство, на којем су чланови соколачког Карате клуба „Омладинац“ освојили осам медаља, међу којима су пет златних, двије сребрне и једна бронзана.

Тренер овог клуба Огњен Шаровић задовољан је постигнутим резултатима и појаснио је да је клуб добио пет регионалних првака у више категорија, као и да су његови чланови заузели два друга и једно треће мјесто.

  • Прва мјеста у својим категоријама постигли су Новак Цвијетић, Никола Мијатовић, Павле Ерић, Андреј Јововић и Маријанa Савчић, друга су припала Данилу Зечевићу и Данилу Пејићу, док је треће мјесто освојио Новак Грујић. Овим резултатом, обезбиједили смо учешће на Првенству Републике Српске у каратеу, које ће се 18. марта одржати у Требињу, гдје ћемо се потрудити да направимо добар пласман – најавио је Шаровић.

Према његовим ријечима, на поменутом такмичењу учествовало је тринаест клубова са 220 такмичара. Такмичила су се дјеца до тринаест година у јакој конкуренцији, али Шаровић додаје да још теже такмичење предстоји сљедећег викенда.

  • Наши каратисти показали су да вриједно раде и сваке године су све успјешнији. У прошлој години имали смо четири регионална првака, три првака Републике Српске, једну државну медаљу, а Новак Цвијетић је остварио учешће на Балканском првенству гдје је освојио пето мјесто – подсјетио је он.

Сваке године, врши се упис нових чланова, те је тренер Шаровић позвао све заинтересоване да им се придруже и дођу у просторије Карате клуба „Омладинац“ у Спортској дворани.