ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: -7   ͦС

Најнижа температура у току ноћи: – 7  ͦC

Влажност ваздуха: 90  %

Вјетар: тихо без вјетра

Ваздушни притисак:  913 мbar

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале  у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно снабдијевање.

Пале: Данас, 13.03.2023. године, због радова на 10 kV воду  Компес,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 13:00 часова потрошачима у насељима: Горњи Прибањ, Доњи Прибањ, Панорама, Жељезничка станица 1 и 2, те дијелови улица Карађорђева и Луке Вукајловића.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац.

АУТО МОТО САВЕЗ:  Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија по сувим коловозима. Због ниских јутарњих температура, могући су наиласци на поледицу, посебно у вишим предјелима и преко планинских превоја. Скрећемо пажњу и на могуће одроне на дионицама у усјецима. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

-Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.    

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        23  прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  17  пријема,

ДЗ ФОЧA:         13 прегледа, 4  кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Није било порода.

КЦ ФОЧА: Рођен један дјечак.