Као дио свог друштвено одговорног рада и пословања компанија М:тел сваке године настоји да одређеним установама и појединцима уручи вриједне донације. Представници овог успјешног бренда предали су данас особљу Психијатријске болнице у Сокоцу на кориштење пет нових телевизора.

Овом приликом , запослена у компанији М:тел, Милица Кондић истакла је да настоје да помогну установама којима је то потребно, а Психијатријска  болница је, према њеним ријечима, мјесто које заслужује помоћ и пажњу свију нас.

  • Сваке године се трудимо да својим акцијама и донацијама помогнемо организацијама и појединцима и то је устаљена пракса у М:тел компанији  која настоји бити у служби својих корисника и на тај начин им се одужити за повјерење које нам указују. Пројектом „Нисте сами, имате пријатеље“ помогли смо небројено пута на наше задовољство, казала је Кондић.

Вршилац дужности директора ЈЗУ Специјалне болнице за психијатрију Соколац, Драган Булајић, у изјави медијима нагласио је да са компанијом М:тел имају одличну сарадњу и сусретљивост.

  • Наша установа је увијек наилазила на разумијевања када смо се обраћали компанији М:тел. У претходној години уручили су нам донацију у вриједности од 1.000 КМ. Пет телевизора који смо данас добили допринијеће угоднијем боравку пацијената у нашој установи, казао је Булајић.

Булајић се захвалио представницима М:тел- а на досадашњој сарадњи, те изразио наду да ће и остале успјешне фирме слиједити њихов примјер.

Прошла година била једна од успјешнијих у историји болнице

Крајем прошле године, у децембру, болница је обиљежила 64. годишњицу постојања. Подсјетићемо да је са радом почела 1958. године, а тренутно збрињава 139 пацијената.

Руководилац установе, Драган Булајић, претходну годину оцијенио је као тешку али веома успјешну. Нове амбиције и планови за 2023. годину се увелико проводе у дјела.

  • Захваљујући помоћи Владе РС, Министарству финансија и Министарству здравља и социјалне заштите, те осталим донаторима успјели смо да пребродимо одређене проблеме и кризе. Ресорно министарство је издвојило 80.000 КМ за реконструкцију мушког акутног одјељења које је потпуно реновирано, казао је Булајић.
Вршилац дужности директора ЈЗУ Специјалне болнице за психијатрију Соколац, Драган Булајић

Он је додао да је Влада Републике Српске издвојила 57.000 КМ за реконструкцију женског акутног одјељења.

  • Тендерска процедура је завршена и надамо се да ћемо извођаче радова наредних дана увести у посао. План нам је да све активности завршимо у року од мјесец дана, истакао је Булајић.

Тренутно женско акутно одјељење посједује 24 кревета, а у новом објекту капацитет ће бити повећан за три мјеста. Реконструкцијом мушког акутног одјељења капацитет је повећан за шест нових мјеста.

Током године, план је да се некадашње судско одјељење руши, а на истој локацији изгради простор за спорт и рекреацију пацијената. За ову активност рачуна се на подршку градоначелника Града Источно Сарајево Љубише Ћосића.

Попуњеност капацитета у  ЈЗУ Специјална болница за психијатрију Соколац у јануару и фебруару ове године била је 97%, а ова важна установа протеклу годину завршила је са око 300.000 КМ добити, што је најбољи финансијски резултат у посљедњих 12 година рада.