ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: -3     ͦС

Најнижа температура у току ноћи: -3    ͦC

Влажност ваздуха: 81  %

Вјетар:сјеверозападни 4 м/с

Ваздушни притисак: 907 мbar

Падавине: 13  l/m²

Висина снијега: 3  cm

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац,техничка интервенција ,у селу Лазе,обезбјеђивање терена за потребе МУп-а.

 ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање електричном енергијом је уредно.

ВОДОСНАБДИЈЕВАЊЕ: На подручју општине Соколац повећана је замућеност воде коју прије употребе треба прокувавати, саопштено је из градског Водовода.
Из ЈП ВИК „ Врело Биоштица“ Соколац истакнуто је да се редовно прати стање замућености и хлорисања воде, те да ће благовремено обавјештавати потрошаче о свим промјенама.

 АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на путевима РС одвија успорено у вишим предјелима ,преко планиских превоја по мокрим и клизавим коловозима.Возаче упозоравамо на повећану могућност одрона .

-Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.    

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 9 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 41  пријема,

ДЗ ФОЧA: 31 преглед, 4 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Није било порода.

КЦ ФОЧА: Рођен дјечак.