Данило Бата Стојковић, глумац особеног дара и харизме, чије име носи велика сцена  Звездара театра отишао је са животне и позоришне сцене 16. марта 2002. године. У знак сјећања на овог барда српског глумишта сутра ће у амбијенталном простору љетње позорнице у Врњачкој Бањи којa, такође, носи његово име бити уприличен пригодан програм.

О Бати Стојковићи говориће глумац Миленко Павлов и редитељ Иван Пешукић, а посебни гости биће студенти београдске Академије умјетности у класи редитељка Иве Милошевић. У тамошњој библиотеви „Др Душан Радић“ биће представљено треће издање књиге „Карирани столњак“ Николе Џамића, вишедеценијског Стојковићевог пријатеља коме су дружења са овим особеним драмским умјетником заправо били инспирација да напише своје дјело.

Бата Стојковић био је посебно везан за Врњачку Бању, тако је током узбудљивог живита од 1994. године сваки свој рођендан овдје прослављао. А знао је и да нагласи: „Док сам жив нећу излазити из Врњачке Бање“. Позоришни и филмски свијет био је посебно важан део живота Бате Стојковића. Позориште му је било најљепша кућа и најважнија вјера. Био је непоновљиви тумач трагике малог човјека, краљ изманипулисаних људи којима се давао на сцени.

Оставио је за собом преко 80 позоришних улога, 60 филмова, више од 50 телевизијских драма и 20 серија. Глумио је у филмовима „Ко то тамо пева“, „Маратонци трче почасни круг“, „Варљиво лето 68“,  „Балкански шпијун“…. Са посебном емоцијом давао се публици  у представама „Професионаланалац“, „Урнебесна трагедија“ „Корешподенција“, односно незаворавним јунацима Илији Чворовићу, Луки Лабану, Душану Бубулеји, Сави оџачару.