У организацији општинског Црвеног крста „Романија“ данас је подијељена хуманитарна помоћ у виду брашна које је обезбиједила Влада Републикe Српскe.

Секретар ове организације Драженко Вукојичић навео је да је ово само једна у низу донација које је обезбиједила Влада Српске, те да ће се подијелити 5.950 килограма брашна.

  • У договору са локалним Центром за социјални рад и Удружењем „Мајка и дијете“ биће подијељена по једна врећа брашна породицама које су се пријавиле за ову врсту помоћи. Захвалио бих се Влади Републике Српске и сматрам да је ово један лијеп гест. Ово је по други пут да добијамо овакву помоћ. Први пут смо подијелили брашно пензионерима и социјално угроженим категоријама – истакао је Вукојичић.

Он је нагласио да ће у наредном периоду Републички Црвени крст обезбиједити око 15 прехрамбених пакета, те да је донацију најавио и Град Источно Сарајево.

Предсједник Удружења „Мајка и дијете“ које окупља породице са троје или више дјеце Александра Елез казала је да се за овај вид помоћи пријавило 78 породица које су чланови овог Удружења.

  • Захвалила бих се Влади Републике Српске и општинском Црвеном крсту на овој донацији, за коју  мислим да ће много значити нашим породицама – изјавила је Елезова.

Она је додала да је недавно у Удружењу спроведена акција прикупљања прехрамбених производа за социјално угрожене породице, те да ће сигурно бити активности око највећег хришћанског празника – Васкрса.