Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић уручиће данас награде побједницима конкурса за избор најбољих литерарних и ликовних радова ученика средњих школа о теми „Егзодус сарајевских Срба“ који је, поводом обиљежавања 27 година од егзодуса, организовала Градска управа.

Прву награду за најбољи литерарни рад освојила је Милица Боровчанин, ученица трећег разреда Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца, док је другу награду освојио ученик другог разреда Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева Никола Попадић.

Трећу награду за најбољи литерарни рад освојиле су ученице трећег разреда Гимназије и средње стручне школе „Источна Илиџа“ Андријана Кешељ и Јована Ждрале.

Награду за најбољи ликовни рад освојиле су ученица другог разреда Александра Јакшић, односно ученица трећег разреда Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца Милица Боровчанин.

Друго мјесто освојила је ученица четвртог разреда Гимназије и средње стручне школе „Источна Илиџа“ Андреа Баковић, док је треће мјесто за најбоље ликовне радове припало ученици другог разреда Средњошкоолског центра Пале Дејани Делипара и ученици четвртог разреда ове школе Анђели Вуковић.

Комисија за оцјењивање најбољих ликовних и литерарниих радова једногласно је донијела одлуку о побједницима конкурса, објављено је на званичној страници града Источно Сарајево.

За радове из обје категорије биће додијељено по 300 КМ за прву награду, награда за друго мјесто је 200 КМ, а за треће 100 КМ.

Додјела награда ученицима и захвалница средњим школама за његовање културе памћења биће организована у 10.00 часова у холу Градске управе Источно Сарајево, гдје ће бити постављена изложба радова пристиглих на конкурс, наведено је у саопштењу.