Чланови Карате клуба „Гласинац“ из Сокоца освојили су јуче у Требињу на Првенству Републике Српске шест медаља. Према ријечима тренера овог клуба Миодрага Боровчанина, златну медаљу освојила је Милица Јовановић у борбама појединачно, сребрну Ања Копривица у катама појединачно, а сребрне у борбама појединачно Павле Петрушић, Душан Остојић и Лазар Мирковић, као и бронзану Ведран Вукојичић.

  • Млади каратисти остварили су одличан резултат, а наредно такмичење је изборно за репрезентацију дјеце за Балканско првенство, које ће се одржати у Сарајеву о1. априла.Резултати прерачунати у бодове са овог такмичења сабраће се са бодовима са првенства Босне и Херцеговине и одредиће путнике за Балканско првенство. Предстојећа два такмичења за наше најмлађе су посебно битна због избора у репрезентацију Босне и Херцеговине – истакао је он.

Он је најавио да чланица Исидора Боровчанин, сениорски првак Босне и Херцеговине у катама појединачно, сутра путује на Европско првенство у Шпанији, као један од чланова државне репрезентације.