Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано, осим на дионицама на којима се изводе радови, а у току дана очекује се појачана фреквенција возила, посебно у градским зонама, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Из АМС-а напомињу да је до поноћи на свим путевима на подручју Бијељине забрањен саобраћај за теретна возила изнад три и по тоне укупне масе.

На магистралном путу Брчко-Бијељина и на регионалном путу Вршани-Рача, у рејону Велиног Села, због санације саобраћај се одвија успорено, уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно.

Због уклањања објекта и санације клизишта на дионици регионалног пута Србац-Горња Вијака, у Улици Владе Винчића, долази до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице и Фоча-Горажде у Филиповићима.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Градишка-гранични прелаз Градишка, Станић Ријека-Каруше-Подврсник-Љубиње-Требиње-гранични прелаз Клобук, Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Брчко-Лепница/Лончари.

У ФБиХ због радова се вози спорије на магистралном путу Јабланица-Мостар, у Доњој Јабланици, затим на улазу у Столац из смјера Мостара, као и на раскрсници Горња Калесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.