Позоришна представа „Црвенкапа“ у извођењу глумаца „Машиног позоришта“ из Београда, одушевила је полазнике Установе за предшколско васпитање и образовање који су предано пратили доживљаје Црвенкапе, младог вука Вучка и његовог оца, у прелијепој причи о одрастању кроз важне поуке.

Глумац и редитељ Саша Пантић, један од аутора представе, рекао да су већ долазили у Соколац и да имају лијепу сарадњу са овом установом.

  • Представа Црвенкапа добила је прву награду за главну женску улогу на Дјечијем театарском фестивалу „Хајде свијете буди дијете“ у Сарајеву. Говори о одрастању и носи важне поуке које децу уче правим вредностима. У Сокоцу гостујемо четврти пут и оно што могу да приметим је да деца воле позориште и да прате представу од почетка до краја са истим жаром. Директорица вртића предано ради на томе да децу позоришно едукује и да им приближи свет позоришта, и ми смо ту да помогнемо и да уведемо најмлађе генерације у театарску уметност. И ми уз децу растемо и сазревамо, и ако нашим представама успемо да неко дете пожели да се бави глумом, и у томе успе, сматраћемо то својом наградом, рекао је  Пантић и захвалио руководству ове Установе.

Вршилац дужности директора Установе Мирјана Субашић казала је да велики број дјеце нема прилику да посјети позориште, па су због тога одлучили да позориште доведу у вртић. Субашићева је навела да имају одличну сарадњу са Машиним позориштем, да планирају и нове представе те да ће наставити да обогаћују садржаје за полазнике ове васпитно-образовне Установе.