Са екипом хуманитарне емисије „Радна акција” обишла је Србију, била је чак два пута на југу земље, гдје су реновиране 172 породичне кућа, и, ево, је сада у Републици Српској. Ауторка и водитељка емисије Тамара Грујић каже: – Тиме сам испунила обећање!

Још 2017. то је обећала глумцу Небојши Глоговцу, који нас је прерано напустио, у 49. години, послије кратке и тешке болести. Глоговца је јако цијенила и вољела.

У наредних неколико недјеља „Радна акција” ће обухватити обнављање домова у Републици Српској, али и на територији читаве Федерације. У сарадњи са локалним самоуправама и борачком организацијом РС, одабрано је петнаест породица којима је помоћ била потребна.

Вечерашња друга емисија из новог серијала снимљена је у најмлађој општини у Републици Српској – у Станарима, у близини Добоја. Помажемо породици Деретић. То је уједно била највећа грађевинска промена. Уз помоћ спонзора, општине Станари и рудника ЕФТ, породици Деретић саградили смо нову кућу. Они су живели у једној просторији од 12 квадратних метара. Сада је то само једна од соба њиховог новог породичног дома. Помогли смо им да закораче у ново и, надам се, срећније поглавље живота – прича Тамара Грујић.

Уз то, гледаоци ће видети једну од четири највеће ергеле коња липицанера код Прњавора у бившој Југославији, посјетићемо и Бању Кулаш и планину Озрен.

„Радна акција” – то су хиљаду лијепих и тужних прича. С чим се све екипа ове полетне емисије до сада суочавала?

  • Ако говоримо о конкретним бројевима, за осам година рада наша „Триангл продукција” помогла је 187 породица. Њихове ситуације су биле различите, али повезивала их је социјална угроженост које нико не треба да се стиди. Трудили смо се да не повриједимо њихово достојанства и да их прикажемо мотивационо… Најтеже је када некоме не можете да помогнете, наравно, ту пре свега мислим на здравствене проблеме. Свака наша прича почиње приказом реалности, а завршава се „хепи ендом”. И, вјерујте, од сваке смо нешто драгоцено научили.

Тамара Грујић основала је продуцентску кућу „Триангл”, са супругом Вуком Ђоковићем, под чијим окриљем се реализује и ова емисија. Какав је циљ постављен за 2023?

  • Да обновимо још четрнаест нових кућа на западу Србије. Затим да снимимо десет емисија „Скијом кроз Србију”, четрнаест емисија „Чизмом и шатором кроз Србију”, да реновирамо напуштену основну школу у селу Стол код планине Големи Стол и помогнемо у обнављању тог простора у модеран планинарски дом. Не могу да проценим да ли је много или мало, али… Потрудићемо се!