Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је данас да би у Требињу у наредне двије до три године требало да буде изграђен нови конгресни центар у коме би се одржавао Самит енергетке, који је постао регионално познат.

Додик је истакао да је питање енергетике постало доминатно и на овим просторима и у свијету, нарочито након што је почео сукоб у Украјини.

Након отварања Самита енергетике у Требињу, Додик је рекао новинарима да је руководство посвећено томе да обезбиједи довољно енергије и енергетских капацитета за снабдијевања свих грана привреде.

Он је навео да је у Српској повољна цијена струје за становништво и привреду, што ће, како каже, у наредном периоду тек доћи до изражаја.

Додик је указао да ће свијет у наредних десетак година чекати одговоре на питања која се тичу енергетике, која ће увијек бити у фокусу и на дневном реду државника и руководилаца енергетских система и стручњака.

Он је похвалио организаторе и домаћине Самита енергетике у Требињу, истакавши да су људи који годинама долазе на овај скуп изузетно задовољни условима.