ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 7 часова:0 ͦC

Најнижа температура у току ноћи:-1  ͦC

Влажност ваздуха: 88 %

Вјетар: Тихо и без вјетра

Ваздушни притисак:  909 mbar

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:  Нису интервенисале у протекла 24 часа.

Четири интервенције ватрогасаца :

Град Источно Сарајево, интревенција у ул.Касиндолског батаљона на гашењу суве траве ,пожар угашен.

Опшштина Пале, интревенција на Црепољском,гдје је паљене суве траве се отело контроли и пожар захватио дио викендице и помоћних објеката .Интервенисала 4 ватрогасца са два возила,пожар угашен а причињена материјална штета.

Општина Хан Пијесак, интревенција на локалитету Погледи на гашењу суве траве и ниског растиња,пожар угашен.

Општина Чајниче, интревенција на гашењу суве траве и ниског растиња на локалитету Козара,угашено.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Три планирана рада за 24. март

Оппштина Соколац: радови на 10 кВ воду УНИС у времену 08,00-14,00.Без напајања остају потрошачи у Ђедовцима,Озерковићима,Неправдићима,Кули и Стјеницама.

Општина Пале,радови на 10 кВ воду Компес у времену 11,00-12,00,без напајања остају потрошачи у улицама И.Гарашанина,Дели Радивоја,С.Ћоровића,Солунска и Романијска.

Општина Рудо, радови на 10кв воду Стргачина у времену од 8-14 часова. Без напајања остају потрошачи и насељима: Решићи, Косовићи, Обрвена, Дорићи, Соколовићи, Мрсово и Стргачина.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Повољни су услови за вожњу и саобраћај се на већини  путева у РС одвија редовно. На дионицама у усјецима, скрећемо пажњу на могуће одроне, а на путевима са санационим радовима, на измијењен режим вожње и обавезно поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај. Без обзира на временске и саобраћајне услове, возачима савјетујемо опрезну вожњу, уз напомену, да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 01.04.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.    

 У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:      17     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 43   пријема,

ДЗ ФОЧA:      31    преглед, 4  кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођена дјевојчица,

КЦ ФОЧА: Нема података.