Претходног викенда на Атлетском полигону стадиона „Кошево“ у Сарајеву одржан је зимски бацачки КУП Босне и Херцеговине, на коме су учествовали чланови Атлетског клуба „Гласинац“ из Сокоца освојивши четири медаље.

Фото: ФБ АК „Гласинац“

Након што су завршена дворанска првенства, услиједило је зимско првенство у бацачким дисциплинама и ово је било једно од првих такмичења на отвореном, навео је тренер овог клуба Неђо Ђуровић.

  • Наш клуб наступио је са шест такмичара, а освојене су четири медаље, двије златне и по једна сребрна и бронзана. Александар Лучић у бацању копља у категорији сениора освојио је прво мјесто са резултатом 58,80м, сениорка Анђела Ковачевић, такође у бацању копља освојила је друго мјесто са резултатом 33,00м. Млађи јуниор Марко Мемедовић био је први са резултатом 45,20м и он такође у бацању копља. Ради се о једном перспективном атлетичару, који ако буде редовно тренирао може остварити веома добре резултате. Старији пионир Алекса Бакмаз освојио је треће мјесто у бацању диска, резултат 26,30м. Наступиле су још двије пионирке, Катарина Кезуновић и Ана Бољанић, које су освојиле освојиле пето, односно шесто мјесто у бацању кугле – прецизирао је Ђуровић.
Фото: ФБ АК „Гласинац“

Он је честитао освајачима медаља и навео да атлетичари „Гласинца“ настављају са континуираним тренинзима, те да нова такмичења слиједе у априлу.