Аграрни фонд Источног Сарајева 23. марта расписао је Јавни позив за додјелу сјеменских пакета за производњу на отвореном, за око 250 пољопривредних произвођача са подручја Града Источно Сарајево.

Како је навела директорица Фонда Ивана Новаковић право на додјелу сјеменских пакета имају пољопривредни произвођачи са подручја Источног Сарајева који намјеравају да се баве производњом поврћа на отвореном, а упутили су захтјев за ову врсту помоћи Аграрном фонду.

  • Предност на додјелу сјеменских пакета имаће подносиоци захтјева који испуњавају општи критеријум бављења пољопривредном производњом на територији Града Источног Сарајева, као и они који живе у домаћинству у којем су сви пунољетни чланови незапослени или лошег материјалног стања, припадају породицама из социјално угрожених категорија, пензионери, породице погинулог борца, ратних војних инвалида, самохрани родитељи, особе са потешкоћама у развоју или живе у домаћинству у којем један или више чланова имају статус особе са потешкоћама у развоју или инвалидитетом као и лица која имају пребивалиште у руралним подручјима Града, жене, млади до 35 година старости као и породице са четворо и више дјеце- појаснила је Новаковићева.

 

Сјеменски пакет за производњу на отвореном садржи: 20 килограма сјеменског кромпира, два килограма сјеменског лука, буранија, пасуљ, шпинат као и кесице ситних сјемена (мрква, першун, цвекла, салата, тиквице…)

Она је навела да Захтјев може поднијети било који пунољетни члан домаћинства испред једног пољопривредног домаћинства.

Уз захтјев подносилац је обавезан доставити и сљедећу документацију:

  • Увјерење о пребивалишту
  • Овјерена кућна листа са информацијама о статусу занимања чланова домаћинства
  • Потврда Завода за запошљавање Републике Српске- Филијала Источно Сарајево, којим се доказује статус незапосленог лица за подносиоца захтјева и остале незапослене чланове домаћинстава.

Јавни позив за додјелу сјеменских пакета за производњу које Аграрни фонд врши већ четврту годину биће отворен до шестог априла текуће 2023. године. Све додатне информације у вези са Јавним позивом могу се добити путем телефона:057/230-799.

ПРИЈАВНИ ОБРАЗАЦ ЗА ДОДЈЕЛУ СЈЕМЕНСКИХ ПАКЕТА ЗА 2023. ГОДИНУ