Јуче је у оквиру такмичења у Првој лиги Републике Српске у рукомету одиграно треће коло у прољећном дијелу такмичења у коме су Сокочани у Прњавору поражени од домаће „Слоге“ са 35:29.

Тренер Рукометног клуба „Гласинац“ Јован Боровчанин, навео је да је задовољан игром младих рукометаша, који су одиграли утакмицу у складу са својим могућностима, уз нагласак да амбиције и даље остају исте, а то је опстанак у Првој лиги Републике Српске.

Према његовим ријечима, није резултат оно што је бацило сјену на цијелу утакмицу, него неспортско понашање домаће публике у Прњавору, због које је накратко и прекинут меч.

  • Доживјели смо једну атмосферу недостојну Прве лиге, због које смо се обратили и Рукометном савезу Републике Српске. Догодио се мањи инцидент између играча, до којег су судије довеле, али је то било у жару борбе. Међутим, њихова публика је то све превише лично схватила, те је у једном моменту дошла до клупе наших резервних играча. Услиједиле су бројне пријетње и псовке, те смо ми стали на центар игралишта и нисмо хтјели наставити са утакмицом, док није дошла полиција, која није била присутна у том моменту. Морам нагласити да наша публика никада није показала неспортско понашање и нико не може ни једну ружну ријеч рећи за Рукометни клуб „Гласинац“ – нагласио је Боровчанин и додао:
  • Свих 60 минута смо били на терену, на крају смо доживјели пораз са мало већом разликом, али опет недовољном да би угрозила наш неки међусобни дуел на крају сезоне. Остају нам реалне шансе за опстанак у овом рангу такмичења и слиједи кључна утакмица првенства сад за викенд у Сокоцу, када нам долази „Козара“ из Градишке, гдје имамо предиспозицију да упишемо нове бодове – увјерио је тренер Боровчанин и позвао вјерну публику да их и овог пута подржи у великом броју у Спортској дворани.

Након четрнаест одиграних кола, Рукометни клуб „Гласинац“ са шест бодова дијели десету позицију са екипом „Борац“ из Бања Луке, док је „Слога“ из Прњавора на зачељу табеле са три бода.