Никола Јокић ове сезоне ниже рекорде . У побједи над Филаделфијом 116:111, играч Денвера утакмицу је завршио са 25 поена, 17 скокова и 12 асистенција и још једном исписао историју НБА лиге.

Ово је десети пут током сезоне да Јокић на једном мечу има минимум 25 поена и више од 15 скокова и 10 асистенција. Прије њега овакав учинак су имали само Вилт Чемберлен и Оскар Робертсон.

Јокић је главни кандидат да и ове сезоне освоји МВП награду, а његов највећи конкурент у тој трци, Џоел Ембид синоћ није играо због повреде листа.

Послије меча „Џокер“ је показао пуно поштовања према Ембиду, што се може рећи да није обостран случај.

„Свеједно да ли игра или не. Неће промијенити мој приступ игри. Мислим да је велик играч и да ће бити запамћен као један од најдоминатнијих играча у лиги. Момак је звијер. Толико је талентован да може да утиче кроз неколико начина на терену. Игра леђима, лицем ка кошу, тројке, одбрана свих позиција. Мислим да је јако добар играч рекао је Јокић на конференцији за медије.

Ипак његово мишљење нису дијелили навијачи који сматрају да је Ембид опет као и прошле сезоне избјегао сусрет са Јокићем, па су окачили натписе „Нестао“ пред и током утакмице чиме су упутили поруку снажном центру. Навијачи Денвера донијели су транспарент на ком пише „Нестала особа“, уз податак да је у Денверу посљедњи пут виђен 2019.године, када је посљедњи пут играо меч против Нагетса.