У Бањалуци ће данас бити настављена сједница Народне скупштине Републике Српске на којој би требало да буде изабран потпредсједник Народне скупштине из СДС-а.

Вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић рекао је јуче Срни да ће њихов приједлог бити Милан Петровић.

Дневним редом је предвиђено разматрање и Извјештаја Комисије за хартије од вриједности Републике Српске о стању на тржишту хартија од вриједности, о раду и финансијском пословању Комисије за 2021. годину.

Пред посланицима ће бити и Извјештај о раду Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2021. годину, као и приједлог овогодишњег буџета ове комисије.

Народна скупштина ће разматрати и извјештаје о раду Правобранилаштва Републике Српске, као и Гарантног фонда Српске за 2021. годину, те Посебан извјештај Омбудсмана за дјецу – Право дјетета које се налази у стању социјалне потребе на смјештај у установу.

На дневном реду су и извјештаји Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета Српске за 2021. годину и годишњи ревизорски извјештај за 2022. годину.

У наставку сједнице биће разматрани и извјештаји о раду Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске и о раду Комисије за жалбе за 2021. годину, те Информација о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања Европској унији са прегледом мјера и активности реализованих током прошле године.

Сједница Народне скупштине биће настављена у 10.00 часова.