ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: -1 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: -3 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: -5 ͦC

Влажност ваздуха: 86%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 915 mbar

Максимална температура јуче: 8 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: једна интервенција јуче у времену од 15,15 – 16,05 часова на гашењу димњака у ул. Цара Лазара. Димњак угашен, а интервенисала 3 ватрогасца са 1 ватрогасним возилом.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање електричном енергијом је уредно.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац.. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдијевање топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Проходност већине путева у РС је задовољавајућа. На дионицама у усјецима и поред камених косина, скрећемо пажњу на учестале одроне, а на путевима на којима се изводе радови, на обавезно поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај. Без обзира на временске и саобраћајне услове, возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз напомену, да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 01.04.  

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)   – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         6       прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  58       пријема,

ДЗ ФОЧA:           9       прегледа, 3  кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен један дјечак

КЦ ФОЧА: Рођена два дјечака