Након одиграних двадесет кола у такмичењу Прве лиге Републике Српске у одбојци, Одбојкашки клуб „Гласинац“ је на зачељу табеле са 20 поена, дијели посљедње мјесто са „Вележом“ из Невесиња и екипом „Братунац“ из истоимене општине.

Тренер овог клуба Марко Обреновић истакао је да му овакав резултат тешко пада, првенствено ако се узме у обзир да је у прошлој години ОК „Гласинац“ био најбоља екипа на подручју општине Соколац.

  • Има ту више разлога зашто смо на лошој позицији у првенству, али опет немамо оправдања и сами смо одговорни за овај пласман. Наравно, ту је увијек проблем са недостатком играчица, које због студентских или других обавеза напуштају клуб или пак нередовно долазе на тренинге. Ниједну утакмицу нисмо одиграли у пуном саставу и дјелимично су одбојкашице прешле из пионирске лиге, тако да нису имале искуства да поднесу ове мечеве – навео је Обреновић.

Он је нагласио да се од двадесет одиграних утакмица, у осам њих играло пет сетова, што значи да се ломила лопта, која би у супротном, осигурала средину табеле.

  • До краја сезоне су остала два кола, уколико би били у пуном саставу, резултат не би изостао. Потребна су нам бар четири бода, пет би нам осигурало позицију, јер и конкурентима предстоје јаки противници. Морам да нагласим да су дјевојке које студирају дале велики допринос у играма. У посљедње вријеме смо појачани са Анђелом Симић и осјетио се помак у мечевима, додатни квалитет уз капитена Дијану Ашоњу и Нину Батинић, које су носиоци игре – казао је Обреновић.

Он је појаснио да у спорту увијек постоје побједе и порази, односно успони и падови, те да поразом треба честитати побједнику.

Обреновић је истакао да постоји велико интересовање млађе дјеце за одбојку, чију селекцију води Радмила Марковић.

Према његовим ријечима, тренинзи у клубу су бесплатни, а једини спонзори ОК „Гласинац“ су Општина Соколац и Град Источно Сарајево.