ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова:-2 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: -3 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: -6  ͦC

Влажност ваздуха:83 %

Вјетар: сјеверо-источни 1 m/s

Ваздушни притисак: 906 mbar

Максимална температура јуче: 4  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:  Нису интервенисале у протекла 24 часа.

Чајниче: једна интервенција синоћ на гашењу димњака од 19,30-20,30 часова у ул.Павла Ђуришића.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енегријом.

 Пале:

За данас, 07.04.2023. год. планирани су радови  у трафостаници 10/0,4 kV ”Фамос Пале 1 (Венеција)“и доћи ће до повремених краткотрајних прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00-14:00 часова потрошачима у дијеловима улица: 4 јуни, Светосавска и Трг Републике Српске.  

Источна Илиџа:

За данас, 07.04.2023. год. планирани су радови на 10 kV воду Конструктор и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 – 14:00 часова потрошачима у улицама: Касиндолског батаљона, Славка Леовца и локалитет ”ГП Пут”.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

 АУТО МОТО САВЕЗ: На већини путева у РС саобраћај се јутрос одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима. Због ниских јутарњих температура,  у вишим планинским предјелима и преко превоја, скрећемо пажњу на могућу поледицу. Упозоравамо и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године).

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 10 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 43 пријема,

ДЗ ФОЧA: 6 прегледа, 1  кућна посјета.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођена једна дјевојчица

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица и један дјечак