Удружење пензионера Републике Српске затражиће од предсједника Владе Републике Српске састанак у најскорије вријеме о могућности ванредног повећања пензија, изјавио је данас предсједник скупштине овог удружења Слободан Брдар.

Он је навео да је оцјена скупштине да се претходно усклађивање пензија растом од 13,5 одсто из јануара ове године због поскупљења животних намирница и инфлације стопило и да као да се није ни десило.

„Стога делегације траже да се иде у сусрет овим потешкоћама најстарије генерације“, рекао је Брдар Срни.

Он је рекао да Удружење тражи реалне могућности да не оптерете систем и Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Српске.

„Ми смо разумни људи и схватамо потешкоће с којима се сусреће и Република Српска и сви грађани, па тако и ми пензионери преживљавамо то све. И било би неозбиљно ићи с неким процентом док нисмо видјели колико је то реално могуће“, додао је Брдар.

У Теслићу је у петак, 7. априла, одржана годишња скупштина Удружења пензионера Републике Српске гдје су једногласно усвојени финансијски и извјештај о раду за прошлу годину, те програм рада и финансијски план за ову.

Од 64 делегата скупштине, учествовала су 63, а као гости су присуствовали директор Фонда ПИО Републике Српске Младен Милић и Ернест Басало из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.