Глумац Ненад Окановић, једном приликом гостовао је у једном емисији у којој је открио мрачну страну популарности коју је стекао након снимања хит серије „Село гори, а баба се чешља.

  • Кад пукне популарност сви крену да те развлаче, ајде овамо, ајде онамо. У сваком друштву хоће да те виде, на свакој прослави. Сви желе да будеш ту и наравно ту се пије. Зато је битно имати стуб породице и пријатеље, да ти када полетиш кажу: ‘Друже спусти се мало!’. Ја нисам летио високо, али сигурно је да ми је окружење помогло да знам гдjе је тло на којем треба да стојим – рекао је глумац тада, па признао да је долазио у искушење да подлегне пороцима.
  • Могло је то да се деси и дешавало се. Доста сам пио, заиста јесам. Није то ствар коју треба скривати. Проблем претjеривања је када не знаш више шта радиш. Хвала Богу то је сада све дошло на своје мjесто и сада уживам у животу.

Глумац је испричао како је посjетио установу за лијечење болести зависности гдје је угледао један натпис који је на њега оставио снажан утисак:

  • Био сам на једном мјесту, са пријатељима сам ишао, да посјетимо људе који пате од разних зависности. То није манастир, али се људи лијече помоћу вјере, али без икаквог насиља и агресије. То је заиста дивно мјесто гдје се помаже људима. Зове се ‘Земља живих’ и налази се близу Новог Сада. Тамо пише: ‘Имај вјеру и мјеру’. У чему? У свему! Чак и у вјери. Ни у чему не треба претјеривати, и мислим да је баш у претјеривању проблем. Када направиш неку мјеру онда можеш да уживаш у свему.

Окановић је такође открио да му је натпис из поменутог мјеста била мисао и водиља у животу, али да није безгрешан:

  • Трудим се да се тиме водим. Не кажем да сам безгрешан и да не погријешим, али се трудим.