У суботу, 15. априла одиграно је посљедње 22. коло Прве лиге Републике Српске, у којем су одбојкашице „Гласинца“ убједљиво поражене на домаћем трену са 3:0 од екипе „Радник“ из Бијељине.

Сокочанке су такмичење завршиле на зачељу табеле са 20 поена, те нису успјеле сачувати позицију у овом рангу такмичења. Током сезоне забиљежиле су шест побједа и шеснаест пораза.

Раније је тренер Одбојкашког клуба „Гласинац“ Марко Обреновић истакао да му овакав резултат тешко пада, првенствено ако се узме у обзир да је у прошлој години овај клуб био најбоља екипа на подручју општине Соколац.

Он је навео да постоји више разлога зашто се налазе на лошој позицији у првенству, али да немају оправдања и сами су одговорни за овај пласман.

  • Ту је увијек проблем са недостатком играчица, које због студентских или других обавеза напуштају клуб или пак нередовно долазе на тренинге. Ниједну утакмицу нисмо одиграли у пуном саставу и дјелимично су одбојкашице прешле из пионирске лиге, тако да нису имале искуства да поднесу ове мечеве – навео је Обреновић.

Осим „Гласинца“, испала је и екипа „Љубиње Банком“ из Љубиња која је сакупила 22 бода, док ће екипа „Вележ“ из Невесиња која има 24 поена играти бараж.