ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 7  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 6  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 5  ͦC

Влажност ваздуха:90 %

Вјетар: сјеверо-западни  1 m/s

Ваздушни притисак: 906 mbar

Падавине: 4 l/m2

Максимална температура јуче: 10  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису имале интервенција у протекла 24 часа. 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енергијом.

Пале: За данас 19.04.2023. године, планирани су радови  у трафостаници 10/0,4 kV ”Мирковић 1“и доћи ће до повремених краткотрајних прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у дијеловима улица: Николе Тесле и Бошка Југовића.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској одвија по мокрим или влажним коловозима. У котлинама и дуж ријечних токова, скрећемо пажњу на мјестимичну маглу, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина,  на повећану опасност од одрона.

На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

 – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/č.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 12 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 66 пријема,

ДЗ ФОЧA:9 прегледа, 3  кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен један дјечак

КЦ ФОЧА: Рођене двије дјевојчице