Начелник општине Милован Бјелица састао се данас са начелником Полицијске управе Источно Сарајево Бранимиром Шеховцем, његовим замјеником Игором Кушићем и командиром Полицијске станице Соколац Радованом Шаренцом.

Према Бјелициним ријечима констатована је повољна безбједносна ситуација на подручју наше локалне заједнице и одлична сарадња између општине и Полицијске управе.

  • У склопу његовања културе сјећења на настанак институција и установа Републике Српске у Сокоцу, разговарали смо о изградњи споменика у сјећање на Прву смотру и настанак Полиције Републике Српске, тадашње Српске Републике Босне и Херцеговине која је одржана на стадиону „Бара“ 30. марта 1992. године. Општина Соколац је, у сарадњи са Удружењем ветерана Унутрашњих послова Републике Српске, припремила идејно рјешење и пројекат за Спомен обиљежје које ћемо поставити код стадиона у Сокоцу. Министарство унутрашњих послова је подржало нашу одлуку и иницијативу, како би сачували сјећања на та времена и све што је у њима настало, казао је Бјелица и истакао да Полицијска управа Источно Сарајево, улива сигурност грађанима да безбједно живе и раде на овим просторима.

Подсјећамо, на обиљежавању 31. годишњице Прве смотре Министарства унутрашњих послова, крајем марта у Сокоцу, изнесен је приједлог да се на стадиону „Бара“ у Сокоцу постави Спомен плоча која ће трајно чувати и указивати на историјску чињеницу и истину да је ту извршена Прва смотра милиције, данашње полиције Републике Српске.