Први едукативни скуп и савјетовање узгајивача оваца и коза из Републике Српске биће одржан данас у Сокоцу, најавили су из Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди, Подручна јединица Источно Сарајево, ресорног министарства Српске.

Предавање ће одржати професори Божо Важић и Жељко Лакић са Пољопривредног факултета Универзитета у Бањалуци, а на скупу се очекује око 200 пољопривредника који се баве узгојем оваца и коза из свих крајева Српске и гости из Србије.

Циљ савјетовања, које организује Удружење овчара и козара Републике Срспке уз техничку подршку општине Соколац, јесте да се што више допринесе побољшању развоја овчарства у цијелој регији, навели су из ресора.

Присутнима ће се обратити предсједник Удружења овчара и козара Српске Милан Ћирић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, начелник општине Соколац Милован Бјелица, представник Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Милан Пузигаћа и представници удружења овчара из Србије.

Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди, Подручна јединица Источно Сарајево, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, дјелује на 12 општина Сарајевско-романијске и Горњодринске регије.