Удружење Срба Сарајевско-романијске регије из Канаде донирало је Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ гинеколошку столицу вриједности близу 19.000 КМ, што ће пацијенткињама омогућити комфоније прегледе у овој служби.

Према ријечима директора соколачког Дома здравља Адријане Станар, ово није прва донација која је реализована са Удружењем из Канаде.

  • Добили смо савремену гинеколошку столицу која ће служити за преглед свих жена које се јаве у консултативно специјалистичку службу за гинекологију и акушерство наше установе, која покрива жене од 15 година, не само са подручја наше општине него и Хан Пијеска и одређен број жена из Рогатице. Ријеч је о савременој, мултифункционалној хидрауличној столици, водећег свјетског произвођача Shmitz, тако да ћемо све услуге које се тичу области гинекологије и акушерства у нашем Дому здравља пружати на много квалитетнији начин, рекла је Станарева и захвалила свим члановима Удружења који континуирано помажу побољшање квалитета здравствене заштите на цјелокупној Сарајевско-романијској регији, те додала да је ово само једна у низу донација којим су обезбјеђени квалитетни и пријеко потребни апарати у више здравствених установа на подручју наше регије.

Специјалиста гинекологије и акушерства у соколачком Дому здравља Драган Ковачевић каже да ће нова столица допринијети комфорности пацијенткиња.

  • Ради се о аутоматизованој столици фирме Arco-matic серије 200, један од најбољих брендова у свијету по производњи медицинске опреме. Столица има одличне могућности подешавања, удобна је и што је јако важно има максималну радну оптерећеност до 250 кг. Савремени дизајн и ергономија доприносе да прегледи буду што комфорнији и безбједнији, истакао је Ковачевић и захвалио како Удружењу Срба Сарајевско-романијске регије тако и управи Дома здравља.

Удружење Срба Сарајевско-романијске регије из Канаде је 2013. године Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ донирало 20.000 канадских долара којим су обезбјеђени у том тренутку неопходни апарати за одређене дијагностичке процедуре.