Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и игуман манастира Хиландар Методије истакли су данас у Бањалуци да је у временима пуним искушења, као што је данашње, добра сарадња пут ка очувању вјере, културе и традиционалних вриједности српског народа.

Вишковић је истакао да ће манастир Хиландар, као духовни светионик српског народа, увијек имати подршку Владе, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Вишковић је, у срдачном и братском разговору, захвалио игуману Методију за посјету Републици Српској и Влади Српске и истакао да ће Влада наставити да пружа несебичну подршку овом манастиру и Српској православној цркви.

Он је захвалио игуману Методију и братству манастира и на пажњи и гостопримству које је указано њему и свима из Републике Српске који посјећују манастир Хиландар.

Игуман Методије рекао је да манастир Хиландар ове године обиљежава 825 година постојања, те да му је драго да су Република Српска и Бањалука дио обиљежавања овог великог јубилеја кроз манифестацију „Хиландар као надахнуће“, у оквиру које је синоћ у Културном центру Бански двор у Бањалуци изведена свјетска премијера свечане поеме „Хиландар“, композитора Владе С. Милошевића.

Током данашњег пријема, Вишковић је игуману манастира Хиландара архимандриту Методију поклонио Енциклопедију Републике Српске.