У оквиру МОИ Републике Српске у Рогатици је јуче у организацији Основне школе „Свети Сава“ и Средњошколског центра „27, јануар“ на атлетским теренима Спортско-рекреативног центра „9. јануар“ одржано регионално такмичење основних и средњих школа са подручја Сарајевско-романијске регије.

Фото: Сузана Арбиња

Учешће су узели и ученици Основне школе „Соколац“ и Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца.

Наставница физичког и здравственог васпитања у Основној школи „Соколац“ Сузана Арбиња нагласила је да је од могућих осам првих мјеста, ова школа освојила шест медаља, од чега пет златних, те је остварен пласман на Републичко такмичење које ће се у суботу 29. априла одржати у Бањалуци.

  • Златне медаље припале су Алекси Бакмазу и Емилији Радоњић у скоку у даљ, затим Марку Мемедовићу и Тамари Тошић у бацању кугле и Јани Јакшић у трци на 800 метара. Катарина Кезуновић је освојила бронзу у бацању кугле. Ја сам као наставник веома задовољна успјехом наших ученика и надам се добрим резултатима и на предстојећем Републичком такмичењу – додала је Арбиња.
Фото: Сузана Арбиња

Професор физичког васпитања у Средњошколском центру „Василије Осторшки“ Данило Тадић изразио је задовољство резултатима које су остварили ученици ове школе и честитао им на освојеним медаљама.

  • Прва мјеста освојили су Лука Кезуновић у дисциплини трка на 1.000 метра, затим Стефан Радоња у трци на 100 метара, који је поред тога проглашен и за најбољег ученика овог такмичења средњих школа у мушкој конкуренцији, док је Иван Бољанић у бацању кугле остварио друго мјесто. Поменути ученици су се пласирали на Републичко такмичење које ће се овог викенда одржати у Бањалуци. У женској конкуренцији имали смо двије ученице, Марију Витомир која је у бацању кугле освојила друго мјесто и Ивону Деурић у трци на 800 метара – истакао је Тадић.
Фото: Данило Тадић

Финале МОИ Републике Српске одржаће се 29. априла, чиме се завршава овогодишњи циклус МОИ РС. Соколачки основци и средњошколци, с правом могу да очекују одличне резултате на овом такмичењу.