ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: -2  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: -3   ͦC

Температура на 5 cm изнад тла:  -5  ͦC

Влажност ваздуха:  90  %

Вјетар: Тихо, без вјетра  m/s

Ваздушни притисак:   910 mbar

Падавине:  1 l/m2

Максимална температура јуче: 8  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредна снабдијевање.

У четвртак, 27.04.2023. године, због радова на 10 kV воду Стргачина, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Соколовићи, Мрсово, Полимље, Гаочићи, Бишевићи, Гривин, Равно Сетихово, Сетихово, Горња и Доња Стрмица, Омачина, Баре, Стргачина, Арбанаси, Грабовик, Бјељевине, Зарбовина,  Радожеље, Пазаље, Подаврело и Хунковићи.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац.

 

АУТО МОТО САВЕЗ

Већина путних праваца у РС проходна, краћи застоји су могући  на дионицама , гдје се изводе радови и гдје саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација.Возачима скрећемо пажњу на учестале одроне, због чега савјетујемо опрезнију и спорију вожњу.

На маг.путу М-19  Подроманија-Сумбуловац у мјесту Мокро, саобраћај се одвија успорено.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:       8      прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   57    пријема,

ДЗ ФОЧA:        6       прегледа,   3 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен дјечак и дјевојчица.

КЦ ФОЧА: Рођени  дјечак.