Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија по претежно сувим коловозима, а поред ријека могућа је јутарња магла која смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Ради минерских радова, саобраћај ће привремено бити обустављен на магистралним путевима Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице од 10.00 до 12.00 часова, у трајању од два пута по пет до седам минута, те на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта код каменолома „Хан Дервента“ у општини Пале од 12.00 до 14.00 часова у трајању од 10 минута у једном интервалу.

На магистралном путу Црквина-Модрича један, због припреме изградње ауто-пута Вукосавље-Брчко, измијењен је режим саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација, чије поштовање је обавезно.

На магистралном путу Подроманија-Сумбуловац у мјесту Мокро саобраћа се успорено.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, одвија отежано једном траком привременом заобилазницом у дужини 150 метара уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због изградње бициклистичке и пјешачке стазе до 23. јуна на магистралном путу Рудице-Нови Град, биће измјена у одвијању саобраћаја, уз постављену сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Саобраћај је због радова успорен и на дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, дионица Подврсник – Љубиње.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја до краја године. Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено. Постављена је привремена саобраћајна сигнализација, чије поштовање је обавезно.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Ради деминирања терена на магистралном путу дионица Котор Варош-Митровићи у мјесту Вишевице у општини Котор Варош долазиће до привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 14.00 часова радним данима и то 30 минута обуставе и 15 пропуштања саобраћаја.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-граница Републике Српске забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се путничким аутомобилима ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

У Федерације БиХ, због редовног одржавања тунела Гај и Игман, за саобраћај је затворена дионица ауто-пута Сарајево запад-Лепеница. Уз постављену привремену сигнализацију на мјесту радова саобраћа се двосмјерно, супротном страном ауто-пута.

Спорије се због радова саобраћа на путним правцима Јабланица – Мостар у Доњој Јабланици, Чевљановићи-Нишићи, као и на раскрсници Горња Калесија-Сапна.

Због санације затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.