У Републици Српској ће у понедјељак, 1. маја, у првом дијелу дана бити промјенљиво облачно вријеме, уз сунчане интервале и кишу само понегдје, док ће наредног дана бити облачно уз кишу и пљускове са грмљавином у већини крајева, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Првог маја ће поподне на западу и југу падати јача киша и пљускови који ће се током ноћи постепено ширити ка сјеверу и истоку, а максимална температура ваздуха биће од 17 до 22, у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.

У уторак, 2. маја, током дана биће облачно уз кишу и пљускове са грмљавином у већини крајева. Током ноћи ће јача киша и пљускови захватити већину предјела, а максимална температура ваздуха биће од 15 до 21, у вишим предјелима од 10 степени Целзијусових.

Када је ријеч о прогнози за предстојећи викенд, сутра ће бити сунчано уз промјенљиву облачност, локално ће бити пљускова са грмљавином, углавном на сјеверозападу и у централној и источној регији, а максимална температура ваздуха биће од 18 до 25, у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.

У недјељу, 30. априла, пријеподне и током дана биће претежно сунчано и топло вријеме уз промјенљиву облачност, поподне ће у већини крајева доћи до развоја облачности која ће локално изазивати јачу кишу и пљускове, понегдје са грмљавином, а увече ће бити претежно облачно, уз јачу кишу на сјеверозападу.

Максимална температура ваздуха биће од 17 до 23, у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.