На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се јутрос одвија несметано, а вози се по сувим и мјестимично влажним коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Измјене су на дионицама на којима се иначе изводе санациони радови, гдје је обавезно поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

На подручју Републике Српске забрањен је превоз експлозивних материја у друмском саобраћају до сутра у поноћ.

На магистралном путу Црквина-Модрича, због припремних радова на изградњи ауто-пута Вукосавље-Брчко, измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Постављена је привремена саобраћајна сигнализација, чије поштовање је обавезно.

Успорено се вози и на магистралном путу Подроманија-Сумбуловац у мјесту Мокро.

Због уклањања објекта и санације клизишта на регионалном путу Србац-Горња Вијака, у Улици Владе Винчића, свакодневно ће долазити до обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице-Нови Град гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

На магистралном путу Брчко-Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице у рејону Глиња саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова и на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Деминирање терена одвија се на регионалном путу Подновље-Поље, код деминерског градилишта „Горњи Божинци“ и на магистралном путу Котор Варош-Митровићи у мјесту Вишевица. Због тога ће долазити до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод. Возачима се савјетује да на тим дионицама возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ спорије се вози због радова на путним правцима Јабланица-Мостар у Доњој Јабланици, Чевљановићи-Нишићи, као и на раскрсници Горња Калесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима Велика Кладуша и Градишка појачан је саобраћај на излазу из БиХ према Хрватској. Задржавања на осталим граничним прелазима за сада нису дужа од 30 минута.