Општина Источно Ново Сарајево и општински Културни центар, поводом Дана општине и крсне славе Спасовдана, расписали су фото-конкурс за најбољу фотографију под називом „ИНСпирација 2023“, а пријаве трају до 13. маја.

Жеља организатора је да у оквиру конкурса добију фотографије које ће представљати најинтересантније мотиве забиљежене на подручју општине.

Аутори нису условљени и ограничени у погледу тема, те могу сами препознати визуелну провокацију и пронаћи инспирацију, најављено је из Културног центра Источно Ново Сарајево.

Фотографија би требало да буде лични доживљај аутора који посматра општину Источно Ново Сарајево и живот и људе у њој.

Аутори четири најбоље оцијењене фотографије добиће новчане награде.

Фотографију са пријавом потребно је послати на адресу електронске поште /културницентаринс@гмаил.цом/ са назнаком „Пријава на фото-конкурс ИНСпирација“.

Избор најбоље фотографије вршиће се онлајн гласањем на „Фејсбук“ страници Културног центра Источно Ново Сарајево и оцјенама стручне комисије.

Јавно гласање ће трајати до 17. маја, а побједници ће бити проглашени по завршетку гласања.

„Аутор уступа права на кориштење свих објављених фотографија у оквиру конкурса у промотивне сврхе у било којем облику или медију. При оваквом кориштењу организатори се ослобађају од било каквих потраживања од аутора фотографије на конкурсу“, наведено је у саопштењу.

Изложба фотографија и додјела награда биће одржана 22. маја у Културном центру Источно Ново Сарајево са почетком у 19.00 часова.

Више о условима конкурса заинтересовани могу да пронађу на званичним страницама општине и Културног центра Источно Ново Сарајево.