Мајске духовне свечаности на Палама почињу у уторак, 9. маја, са богатима програмом, најављено је из Културно-спортског центра Пале.

Овом манифестацијом, која ће трајати до недјеље, 14. маја, Културни центар Пале чува идентитет православне духовности у чијој суштини су вјера, милосрђе, мир, љубав и унутрашња радост.

Првог дана у Цековића кући у 19.00 часова је планирана изложба школе иконописа „Архангел“ са Пала.

За сриједу, 10. маја, предвиђена је промоција књиге „Лаодикија“ оца Серафима из манастира Добрунска Ријека у 19.00 часова у сали Културног центра Пале.

Приказивање филма „Ви идите, ја нећу“ режисера Хаџи-Александра Ђуровића планирано је у четвртак, 11. маја, у сали Културног центра у 19.00 часова.

Монодрама „Бог“ по тексту академика Матије Бећковића у извођењу глумца Рајка Вуковића биће одржана у петак, 12. маја, бити изведена у 20.00 часова сали Културног центра.

Промоција књиге „Чекамо васкрсење мртвих“ аутора Бранка Станковића биће одржана у суботу, 13. маја, у 19.00 часова у сали Културног центра.

Посљедњег дана манифестације, у недјељу, 14. маја, професор Драга Мастиловић одржаће предавање о теми „Српско национално питање у 20. вијеку“. Предавање ће бити одржано у сали Културног центра Пале са почетком у 19.00 часова.

Манифестацију организује Српска православна црквена општина Пале – Храм Сабора Светог архангела Гаврила у сарадњи са Културно-спортским центром и Хуманитарном организацијом „Срби за Србе“.