Вјероватно сте чули причу о Аустралијанцу који је био 14 минута клинички мртав, па је оживљавање хтио прославити и купио греб срећку на којој је добио аутомобил. Било је то занимљиво локалној телевизији па је снимила репортажу о њему, а он је реконструишући срећни моменат огребао 250.000 долара!

Е па тако некако би описали наступе Игора Ђерића у посљедња два драматична меча Јахорине одиграна у Пекију. Соколачки Лаки Лук је из, морамо то рећи, сасвим просјечних партија израстао у хероја који је у финишима утакмица био превага за веома важне побједе свог тима.

У дуелу са Старс Баскетом, Јахорина је на старту продужетка губила шест поена разлике. Баричанин је постигао два поена за домаће, а онда је на сцену ступио Ђерић и везао 6 поена за побједу. До тог момента, имао је само два поена на конту!

А шта тек рећи за синоћњу шокантну завршницу против Будућност Фабрике? На 29 секунди до краја гости из Бијељине имају напад за побједу. Игор Ђерић стидљивих 7 поена, шутирао 2 од 10 за два поена, једна тројка, четири скока и двије асистенције. Ништа спектакуларно зар не? Али када сте рођени под срећним звијездама, оне вас воде до славе. Управо се то десило плеју Јахорине. У гужви под кошем успио је приграбити лопту послије чега је неспортски фаулиран на двије и по секунде до краја. Погађа оба слободна бацања и доноси побједу за улазак у Прву лигу!

КК Јахорина

Једноставно, постоје људу који су преодређени за такве ствари, случајно или не, нећемо улазити у то. Нађу се на правом мјесту у право вријеме, баш Филипо Инзаги у финалу фудбалске Лиге шампиона 2007. године у Атини. Један шут ка голу и два поготка! Ако се сјећате, Пирло је упутио ударац из слободњака а лопта закачила поменутог играча и завршила у мрежи. Приписан му је тај гол, други је стварно дао сам. Исто као Ђерић.