На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по претежно сувим коловозима, а у котлинама и вишим предјелима видљивост је смањена због магле или ниске облачности, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због деминерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице долази до поврмене обуставе саобраћаја од 11.00 до 15.00 часова два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Црквина-Модрича један, због припремних радова на изградњи ауто-пута Вукосавље-Брчко измијењен је режим саобраћаја. Обавезно је поштовање привремене саобраћајне сигнализације.

На дионици магистралног пута Подроманија-Сумбуловац у мјесту Мокро, саобраћај се одвија успорено.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком /урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара/ уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Рудице-Нови Град због изградње бициклистичке и пјешачке стазе долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја. Режим саобраћаја измијењен је и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току је реконструкција пута, па се саобраћај одвија успорено наизмјеничним пропуштањем возила.

За вријеме реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја.

Због радова је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.

До измјене у одвијању саобраћаја долази и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Ради деминирања терена на магистралном путу, дионица Котор Варош-Митровићи у мјесту Вишевице, долазиће до привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 14.00 часова радним данима, и то 30 минута обуставе и 15 пропуштања саобраћаја.

У ФБиХ је планирана санација и замјена дотрајалих расвјетних тијела у тунелу Сикола, на магистралном путу Жепче-Маглај. Од од 23.00 до 5.00 часова ујутро кроз тунел ће се саобраћати успорено, једном траком.

На мосту Горица због санације за саобраћај је затворена десна цијев тунела „1. март“ у смјеру Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Због санације је затворен мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

Спорије се, због радова, саобраћа се на путним правцима Јабланица-Мостар /Доња Јабланица/ и Чевљановићи-Нишићи.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.