Сервисне информације за уторак, 9. мај 2023. године

 ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 10  ͦС

Најнижа температура у току ноћи: 8  ͦC

На 5 цм изнад површине тла: 7 ͦC

Влажност ваздуха: 73 %

Вјетар: сјеверо-источни, 2м/с

Ваздушни притисак: 913 мbar

Падавине:  –   l/m²

Јуче максимална температура износила је: 16  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Општина Соколац: јутрос у 05:30 часова дојава о пожару на локалитету Равне Романије. По дојави, на терен су изашла три ватрогасца са три ватрогасна возила. Пожар је угашен.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Општина Соколац: због избијања јутрашњег пожара, без напајања електричном енергијом било је комплет становништво Равне Романије од 05:44 часа. Након завршене интервенције ватрогасаца, успостављена редовна испорука.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија по  претежно сувим  коловозима.Скрећемо пажњу на смањењу видљивост због магле или ниске облачности у котлинама и  вишим предјелима,као и на учестале одроне.Савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно поштовање свих саобраћајних прописа.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у периоду од 03.05.2023. до 03.06.2023. долазиће до поврмене обуставе саобраћаја у времену између 11:00 и 15:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

На маг.путу М-19 Подроманија-Сумбуловац у мјесту Мокро, саобраћај се одвија успорено.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)   – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

 На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 8 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 67 пријема,

ДЗ ФОЧA: 9 прегледа, 4 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен један дјечак.

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица.